OM OSS | FÄRDPLAN | UTRUSTNING | BILDER | STARTSIDA

Om oss

Jonas Cronebäck
- Civilingenjör inom miljö- och vattenteknik efter studier vid Uppsala universitet.

Mina intressen är bland andra; att fiska, laga mat, spela gitarr och att smida silver. Jag är lite av en allkonstnär och blir lätt rastlös, varför en cykeltur av den här digniteten lämpar sig alldeles utomordentligt!

Cykling har jag ägnat mig åt så länge jag kan minnas, och under åren har resorna blivit längre å längre...  Att färdas på cykel gör att upplevelsen av resan blir större. Sitter man bakom ratten så far landskapet förbi i en rasande fart, men om man däremot färdas på cykel har man tid att betrakta landskapet och träffa en massa trevligt folk på vägen.Niklas Karlsson
- Elektroingenjör efter studier vid KTH-syd. Jag har under mitt liv fått ett flertal intressen. Några är cykling, fiske, äventyr, hifi, magi, vänner, mm.

Jag har cyklat i "hela mitt liv", en av mina favoritplatser är Oaxen. Övriga turer jag cyklat är bl a Mälaren runt (med en kamrat) och Trelleborg (solo).

För tillfället längtar jag till den "lite" längre resan som vi har framför oss! Jag har alltid haft en vilja göra saker som kräver lite övrig kunskap.

Denna resa kräver förutom kondition och vilja lite överlevnadskunskap, för att veta vad som skall göras när ett problem uppstår, litet som stort. Fler saker som krävs är att kunna hitta bra nödlösningar på små och stora problem t ex om skoöverdragen ej fungerar eller kompassen gått sönder. Jag tycker att det viktigaste är att veta (eller tro sig veta) att man inte behöver klara sig på naturens villkor, utan utnyttja dess skönhet för att känna harmoni. Jag älskar att göra livet lite mer intressant!